5 Ağustos 2017 Cumartesi

ET VE SEBZE YEMEKLERİ,Mantarlı Ispanak

Etsiz bir yemek tercih  etmek  isterseniz iyi bir  fikir
 aynı zamanda protein bakımından zengin bir  tarif  :)

 MANTARLI ISPANAK


 MALZEMELER

1, Yarım kg ıspanak
2,  Mantar  250 -300  gram kadar
3,  bir baş kuru soğan
4, iki adet  sivri yeşil biber
5, bir adet kırmızı biber yarım
6,  yarım çay bardağı z,  yağı   bir ymk kaşığı tere yağı
 bir tatlı kaşığı dolusu tuz  bir ymk kaşığı  pul  biber bir çay kaşığı dolusu  karabiber
3, adet yumurta

YAPILIŞI

İlk önce bütün malzemeleri yıkayıp ayrı ayrı doğrayalım
 zeytin yağını tencereye alalım soğanı. biberleri bir güzel soteleyelim daha sonra mantarları ilave edelim 6 - 7 dk kadar kavuralım ıspanakları ekleyelim  sotelemeye devam edelim tuzunu baharatlarını karıştırıp ocaktan   indirin
 bu arada  tavaya tere yağını  alalım   köpürene kavuralım  sonra yumurtaları kırıp pişirelim   daha sonra  mantarlı ıspanağa  karıştırın servis tabağına  alın
eveet yemeğimiz servise hazır   :)

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder