5 Ağustos 2017 Cumartesi

,ÇORBALAR Domates çorbası, Közlenmiş kırmızı biber çorbası ,Kabak çorbası

 Benim kendime özgü   tarifimle lezzetine  güvendiğim bir domates çorbası

DOMATES ÇORBASI

Malzemeler;
5,Adet domates 
4,Diş sarımsak
1, çay bardağı zeytin yağı
1, yemek kaşığı domates salçası
2 , yemek kaşığı dolusu un  tuz

üzeri için bir kase kadar kaşar peyniri taze nane yaprağı

HAZIRLANMASI
1 Domatesleri sarımsak ile birlikte rendeleyin
yarım çay bardağı tencereye alın salçayı kavurun üzerine rendelenmiş domates ve sarımsağı tuzunu ekleyin birlikte kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin .

2 domatesler pişerken ayrı bir tavada yağın kalanı ile unu yakmadan kısık ateşte kavurun unun rengi hafif sararınca üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyin hızla karıştırın topaklanmaması içi karıştırarak kaynatın. 







KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI

MALZEMELER

7,Adet  közlenmiş kırmızı  biber
1 Adet  kuru  soğan

1,Adet  domates,
2, diş sarımsak
  5,Adet  yeşil taze nane yaprağı
2, yemek  kaşığı  dolusu un
   Yarım çay bardağı  zeytin  yağı
yeterince  tuz


HAZIRLANMASI


1,közlenmiş  biberleri  soyun  ince kıyın
 domatesi  ,  sarımsakları rendeleyin  
üzerine   naneyi ince kıyın  bir  kenara bırakın
   2.Soğanı  doğrayın yağın yarısını  tencereye alın  pembeleşinceye kadar kavurun
3,  domatesi sarımsağı   naneyi birlikte  kavurun
  daha sonra  biberleri   ince kıyın   ekleyin kavurmaya devam edin  tuzunu   ekleyin
5 bardak sıcak su  ilave edin  kaynamaya bırakın.  
4,Kalan  yağı  tavaya alın unu  kavurun  pembeleşince    2, bardak soğuk su ekleyin  topaklaşma dan hızlıca karıştırın  kaynamakta olan  biber, domatese  ilave edin
bir süre kaynadıktan  sonra ocaktan alın blendırdan  geçirin
tekrar  ocağa  alın     üzerin gelen köpüğü alın tuzunu ekleyin
2,  dk kadar daha   kaynatın.  ocaktan alın
arzu ederseniz  yarım çay kaşığı  kara biber ekleyebilirsiniz  Çorbamız  servise hazır

  AFİYET OLSUN
:)
Sevgili  hanımlar bu tarifimizdeki  kabak  küçük boyutlarda özellikle çorba  ve  meze yapımında kullanılan bir kabak çeşidi
Bal kabağına benzeyen fakat onun gibi tatlı olayan bir kabak
 Çok basit hazırlanması basit nefis bir çorba ,şimdi tarifimize geçelim  :)


KABAK  ÇORBASI


MALZEMELER

1, Adet çorbalık kabak  ( boyutu küçük olduğu için  5-6 kişilik oluyor)
1, Adet  patates
2, Adet kırmızı bursa biberi
6-7 diş sarımsak
1, Adet kuru soğan
 Yarım  çay bardağı zeytin yağı
1, yemek kaşığı un
1, Yemek kaşığı tuz
1, çay  kaşığı kara biber
Üzerine serpmek için  kekik

YAPILIŞI

İlk önce kabağı , bütün sebzeleri yıkayın küp küp  doğrayıp hazırlayın ,
daha sonra soğanı yemeklik doğrayın
küçük boy düdüklü tencerenin  içerisine
 2, ymk kaşığı yağda  kavurun ,
kavrulan soğanın üzerine sebzeleri ilave edin bir süre kavurun
üzerini kapatacak kadar sıcak su  ekleyin tuzunu ilave edin
  düdüğe çıktıktan sonra 10 dk  kadar pişirin altını kapatın
 havası ininceye kadar bekleyin
 pişen sebzeleri blender den  geçirin
kalan yağı tavaya alın  unu kavurun
 kısık  ateşten  rengi dönene kadar kavurduktan sonra
çorbaya ilave edin yine blenderden geçirin
 servis yaparken kekik ilave edin

AFİYET OLSUN  :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder