9 Ağustos 2017 Çarşamba

KÖFTELER, Kızartmalı içli köfte

Evet sevgili hanımlar , biliyorsunuz sayfamda   çok  çeşitli içli köfte tarif ve seçenekleri  var
 buna bir yenisini  daha ekliyorum.
 Her tarifin ayrı bir lezzeti ve güzelliği var her damak tadına hitap eden seçenekleri sunuyorum    :)
Şimdi tarife  geçiyorum


İÇ HARÇ MALZEMELERİ


1,5  Kg  orta yağlı iri kıyma et ( kuzu boşluk, ve süt dana eti tercihimdir   )
125  grm  tere yağı
1, çay bardağı soğuk su
1, kg, kuru soğan  
1, çay bardağı zeytin yağı
1, ymk kaşığı tuz
1, ymk kaşığı pul  biber
1 ,tatlı kaşığı  kara biber
 yarım  demet maydanoz

DIŞ   HARÇ MALZEMESİ

500, Grm siyah kıyma et
3,5, su bardağı köftelik bulgur
1, çay bardağı irmik
2 ,adet yumurta akı
1,5 ymk kaşığı tuz
1, ymk kaşığı   kırmızı pul biber
 1, tatlı kaşığı kara biber
1, 5 ymk kaşığı  kuru reyhan
2, ymk kaşığı un

AYRICA

 kızartmak için yağ

 YAPILIŞI




1.İlk  önce iç harcı hazırlayın
Ocağa  tencereyi, eti alın  üzerine  suyu ilave edin iyice dağıtın
  pişirmeye başlayın et suyunu çekince kadar  kavurun
 tere yağını , tuzunu ilave ederek   kavurmaya devam edin
 Bu arada yemeklik doğradığınız soğanları  zeytin yağında  başka bir tavada  kavurun
suyunu çekince  ete ilave   edin
 baharatlarını ekleyin  bir iki  dakika daha kavurun maydanozu ekleyin
 ocaktan alın  ılımaya  bırakın
 daha  buz dolabında soğumaya  bırakın

 köfteler yapılırken etin donuk olması  lazım
aksi  takdirde  köfteler de dağılma olur

2.Dış harcın hazırlanması
 köftelik bulguru yoğurma  leğenine alın üzerine 2, su bardağı soğuk   ekleyin
20 dk kadar bekletin daha  sonra etini tuzunu baharatlarını ekleyin
 yoğurmaya başlayın arada bir  katılaşınca elinizle hafif su verin
  ele yapışmaması için hemde  bulgurun  özleşmesi ve kıvam  alması için
bu arada irmiği  ekleyin
yoğurmaya devam edin   ele yapışmayan kıvamını  almış
  harca yumurta aklarını unu  ekleyin    
  biraz daha yoğurun elinizi  suya batırın   harcı toparlayın 10 dk dinlendirin

3.  Elinizi hafif ıslatın  Limon büyüklüğünde hamurdan parçalar alın
 elinizin ayasın da yuvarlayın  parmağınızı suya batırın  yuvarlağı külah şekline oyun
 iki tatlı kaşığı dolusu iç harçtan doldurun ağzını  kapatın
 işlemleri  tamamla

3.derin  bir kabın içerisine yeterince sıvı  yağı alın
5,er adet  köfteleri kızartın  kağıt havlu serilmiş  tabağa alın işlemleri tamamlayın.


  AFİYET  OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder