Evet sevgili hanımlar , biliyorsunuz sayfamda çok çeşitli içli köfte tarif ve seçenekleri var buna bir yenisini daha ekliyorum. Her tarifin ayrı bir lezzeti ve güzelliği var her damak tadına hitap eden seçenekleri sunuyorum :) Şimdi tarife geçiyorum
İÇ HARÇ MALZEMELERİ
1,5 Kg orta yağlı iri kıyma et ( kuzu boşluk, ve süt dana eti tercihimdir ) 125 grm tere yağı 1, çay bardağı soğuk su 1, kg, kuru soğan 1, çay bardağı zeytin yağı 1, ymk kaşığı tuz 1, ymk kaşığı pul biber 1 ,tatlı kaşığı kara biber yarım demet maydanoz
DIŞ HARÇ MALZEMESİ
500, Grm siyah kıyma et 3,5, su bardağı köftelik bulgur 1, çay bardağı irmik 2 ,adet yumurta akı 1,5 ymk kaşığı tuz 1, ymk kaşığı kırmızı pul biber 1, tatlı kaşığı kara biber 1, 5 ymk kaşığı kuru reyhan 2, ymk kaşığı un
AYRICA
kızartmak için yağ
YAPILIŞI
1.İlk önce iç harcı hazırlayın Ocağa tencereyi, eti alın üzerine suyu ilave edin iyice dağıtın pişirmeye başlayın et suyunu çekince kadar kavurun tere yağını , tuzunu ilave ederek kavurmaya devam edin Bu arada yemeklik doğradığınız soğanları zeytin yağında başka bir tavada kavurun suyunu çekince ete ilave edin baharatlarını ekleyin bir iki dakika daha kavurun maydanozu ekleyin ocaktan alın ılımaya bırakın daha buz dolabında soğumaya bırakın
köfteler yapılırken etin donuk olması lazım aksi takdirde köfteler de dağılma olur
2.Dış harcın hazırlanması köftelik bulguru yoğurma leğenine alın üzerine 2, su bardağı soğuk ekleyin 20 dk kadar bekletin daha sonra etini tuzunu baharatlarını ekleyin yoğurmaya başlayın arada bir katılaşınca elinizle hafif su verin ele yapışmaması için hemde bulgurun özleşmesi ve kıvam alması için bu arada irmiği ekleyin yoğurmaya devam edin ele yapışmayan kıvamını almış harca yumurta aklarını unu ekleyin biraz daha yoğurun elinizi suya batırın harcı toparlayın 10 dk dinlendirin
3. Elinizi hafif ıslatın Limon büyüklüğünde hamurdan parçalar alın elinizin ayasın da yuvarlayın parmağınızı suya batırın yuvarlağı külah şekline oyun iki tatlı kaşığı dolusu iç harçtan doldurun ağzını kapatın işlemleri tamamla
3.derin bir kabın içerisine yeterince sıvı yağı alın 5,er adet köfteleri kızartın kağıt havlu serilmiş tabağa alın işlemleri tamamlayın.
AFİYET OLSUN
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder