SOSLU YARMALI İÇLİ KÖFTE DIŞ MALZEMELER
2, Su bardağı köftelik bulgur
2, su bardağı yarma bulguru
1, Ymk kaşığı pul biber
1, Ymk kaşığı kuru reyhan
1, Ymk kaşığı tuz
1, tatlı kaşığı kara biber
1 Adet yumurta
1, Kahve fincanı un
İÇ HARÇ MALZEMESİ 1,5,Kg orta yağlı kıyma et 2, Yemek kaşığı dolusu tere yağı 1, Kg kuru soğan 1 Ymk kaşığı pul biber 1 , Tatlı kaşığı Kara biber 1, Ymk kaşığı tuz biraz maydanoz SOS MALZEMELERİ 1,Büyük baş sarımsak 2,Ymk kaşığı pul biber 2,Limon suyu 1,Tatlı kaşığı tuz 1,5 Çay bardağı zeytin yağı 1,İÇ HARCIN HAZIRLANMASI Kıymayı derin bir tavaya alın yarım çay bardağı su ilave ederek ocağa alın karıştırarak kavurmaya başlayın.Diğer tarafta kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın . Suyu çekilen ete tere yağını ekleyin bir süre kavurun tam kavrulunca soğanı tuzu ilave edin kavurmaya devam edin suyu çekilince baharatlarını ve maydanozu ekleyin ocaktan alın soğumaya bırakın ( buz gibi soğuyacak gerekirse buzlukta soğutun) 2, DIŞ HARCIN HAZIRLANMASI
Bulgur ve yarmayı yoğurma kabına alın 3 su bardağı soğuk su ile ıslatın 15 dk kadar bekletin baharat ve tuzu ekleyin yoğurmaya başlayın arada bir biraz su verin ele yapışmayacak hale gelince yumurta ve unu ekleyin biraz daha yoğurun ele yapışmayacak hale gelince toparlayın dinlendirmeye bırakın.
Köfte yapımı bitince geniş bir tencereye 2, lt su koyun kaynatın bir ymk kaşığı tuz ekleyin 7,8 kadar köfteyi içerisine atın kaynatın köfteler su yüzeyine çıkınca kaynamış oluyor kevgirle köfteleri sudan çıkarın işlemi tamamlayınLimon büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlayın, işaret parmağınızı suya batırın külah gibi içerisini oyun iki tatlı kaşığı iç harç ile doldurun ağzını kapatın oval şeklini verin bu işmeleri yaparken parmağınızı arada bir ıslatmayı unutmayın. SOSUN HAZIRLANMASI
Sarımsağı ince kıyın limon suyunu, pul biberi zeytin yağını , bir tatlı kaşığı tuzu derin bir kaseye alın iyice homojen oluncaya kadar karıştırın sosumuz hazır
Servis tabağınıza istediğiniz kadar köfte alın arzunuza göre bir iki tatlı kaşığı sos dökün
AFİYET OLSUN. |
25 Aralık 2016 Pazar
KÖFTELER, ( SOSLU YARMALI İÇLİ KÖFTE)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder