PARMAK KEBABI
1,600,Gr süt dana sı eti parmak şeklinde doğranmış
2,kemer patlıcanı üç adet büyük boy
3.dolmalık biber 4 adet
4, domates 3 adet
kızartmak için sıvı yağ
5, bir ymk kaşığı tere yağı
( ben zeytin yağı kullanıyorum )
1 yemek kaşığı tuz
1 talı kaşığı kara biber
2,kemer patlıcanı üç adet büyük boy
3.dolmalık biber 4 adet
4, domates 3 adet
kızartmak için sıvı yağ
5, bir ymk kaşığı tere yağı
( ben zeytin yağı kullanıyorum )
1 yemek kaşığı tuz
1 talı kaşığı kara biber
HAZIRLANMASI
1,Düdüklü tencereye etleri al, üzerini iki parmak geçecek kadar su koy tuzunu ekle kaynamaya başlamadan köpüğünü al , kapağını kapat 10, dk kadar düdüklü tencerede pişir altını kapat soğumasını bekle.
2, patlıcanları soy parmak şeklinde dilimle tuzlu suda beklet, daha sonra süz yağda hafif kızart bir kenara al
3, biberlerde parmak şeklinde dilimle hafif kızart
4 domatesi de aynı şekilde hazırlayın hafif yağda çevirin.
5, etleri tencereden alın 1, ymk kaşığı tere yağında kızartın borcam tepsinin tabanına yayın
etin üzerine sırası ile patlıcanı, biberi , domatesi yerleştirin,
üzerine et suyunu koyun kara biber serpin
250, drc ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
üzerine et suyunu koyun kara biber serpin
250, drc ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Evet yemeğimiz hazır :) AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder