16 Kasım 2016 Çarşamba

KÖFTELER, Etli çiğköfte

ETLİ ÇİĞ KÖFTE 

MALZEMELERİ

500,Grm,4,Defa çekilmiş çiğ köftelik et
400,Grm isot
250,Grm konserve domates salçası
1,Baş kuru soğan
4,Baş sarımsak
1,Demet maydanoz
1 , Tatlı kaşığı köftelik karışık baharat
1,Çay bardağı zeytin yağı
1, 5 Su bardağı su
6 Çay bardağı köftelik bulgur ( kişi başına bir çay bardağı bulgur konuyor )
1,Limon küçük parçalara ayrılmış

YAPILIŞI

1.Derin bir kabın içerisine isotu ,suyu ,zeytin yağını karıştırın bir kenara alın
2, Çiğ köfte leğenine et , domates salçasının yarısını koyun iyice yoğurun.İnce kıydığınız soğanı , sarımsağı ekleyin yoğurmaya devam edin
3, Bulguru azar azar ete yedirerek katın yoğurmaya devam edin limon dilimleri ekleyin baharatı tuzunu ekleyin yoğurmaya devam edin
4, Biraz kıvam alınca isot, su , yağ karışımın bir kısmını ilave edin yoğurmaya devam edin bu karışımı üç defada arada bir verin yoğurun hamur gibi kıvam alınca limon dilimlerini çıkarın ince kıyılmış maydanozu ekleyin karıştırın köfteyi leğenin bir tarafına toparlayın
5, Elinizi hafif suya batırın köftede küçük parçalar koparın parmaklarınızın arasında sıkarak köfte haline getirin servis tabağına marul yaprakları alın köfteleri üzerine dizin
Evet hanımlar köftemiz hazır yoğurma işlemini eşinize yaptırmanızı tavsiye ederim çok yorucu olduğu için onların yoğurması daha uygundur :)

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder