1 Kasım 2016 Salı

TATLILAR, Peynirli irmik helvası KREMALI, MEYVELİ LİMON JÖLELİ İRMİK TATLISI

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

MALZEMELER

500,Grm helvalık eritme peyniri
2,Su bardağı irmik
3,Su bardağı toz şeker
(4,Su bardağı su
1,Çay bardağı sızma zeytin yağı
150,Grm tere yağı
1, 5, Çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı
1, Çay bardağı bütün Antep fıstığı

HAZIRLANMASI

1, İlk önce şekeri ve suyu ocağa alın şeker eriyinceye kadar kaynar hale getirin, peyniri rendeleyin bir kenara bırakın.
2, Tere yağını derin bir tencereye alın kızdırın daha sonra zeytin yağını ekleyin biraz daha kızdırın irmiği ilave edin 20, dk kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak irmiği yakmadan kavurun
3, sıcak şekeri suyunu ilave edin hızla karıştırın topaklanma sın 10 dk kadar karıştırarak pişirin koyulaşmaya başlayınca peyniri ilave edin eriyinceye kadar pişirmeye devam edin
peynirler tam esnek hale gelince ocağın altını kapatın beş dakika kadar dinlenmeye bırakın
daha sonra cam fırın tepsinin tabanını hafif ıslatın helvayı üzerine yayarak düzenleyin suya batırdığını yemek kaşığının tersi ile çukurlar yapın içerisine çekilmiş fıstıkla doldurun bütün fıstıkla süsleyin .

Evet sevgili hanımlar nefis helvamız servise hazır
Tatlı tabağında servis yaparken çatal ile şekil verin üzerini fıstıkla süsleyin

AFİYET OLSUN :)
KREMALI, MEYVELİ LİMON JÖLELİ İRMİK TATLISI


KREMALI, MEYVELİ LİMON JÖLELİ İRMİK TATLISI

MALZEMELER,

2,adet yumurta
1, çay bardağı şeker
1, çay bardağı sıvı yağ
1, çay bardağı yoğurt
1, çay bardağı un
1,5 çay bardağı irmik
1 ,çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz içi
1, pkt kabartma tozu
1, limon kabuğu rendesi
1, pkt vaniya bir tutam tuz ( ben bütün tatlılarda muhakkak kullanırım )

KREMA MALZEMELERİ

1, litre süt
3,ymk kaşığı un
3, ymk kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
1 pkt krem şanti

ŞERBETİ İÇİN

2, su bardağı şeker
2, su bardağı su
çeyrek limandan az kabuklu limon parçası
( şerbeti her zaman limon kabuğu ile birlikte pişiririm )

ÜZERİ İÇİN

muz çilek siyah üzüm
siz istediğiniz meyve ile de süsleyebilirsiniz
en son limon jölesi üzerine dökülecek

LİMONLU JÖLE MALZEMESİ

1, çay bardağı limon suyu
1, çay bardağı şeker
1, su bardağı su
2, ymk kaşığı nişaşta
1, pkt vanilin

YAPILIŞI

1,Önce kek malzemelerini sırası ile hazırlayalım
şeker, yumurtayı çırp yağı ,yoğurdu, limon ,kabuğunu ekle unu irmiği kabartma tozunu
eleyerek karıştır tabanı yağlanmış tepsiye boşaltın üzerine cevizini ekleyin
üzeri kazrıncaya kadar pişirin ( ben 180 drc de pişirdim

2, bu arada şerbet malzemelerini tencereye alın kaynamaya başlayınca 6 - 7 dk kadar kaynatın ılımaya bırakın

3, fırında çıkardığınız soğumaya bırakın şerbeti ılık üzerine dökün çatalla delikler açmayı unutmayın

4, krema malzemelerini tencereye alın
krem şanti hariç
katılaşınçaya kadar pişirin ocaktan alın
biraz ılıyınca krem şantiyi toz olarak ilave edin karıştırın.

şerbetini çekmiş tatlının üzerine kremayı yayın ( kremamız biraz katı olacak önemli değil meyve suları katılığını alıyor )
üzerini meyvelerle süsleyin
buz dolabına alın

5, bu arada jöle malzemelerini hepsini karıştırın
pişirin jöle kıvamına gelince ocaktan alın
biraz bekleyin donmadan tatlının üzerine kaşık yadımı ile her yerine sürün donması için tekrar buz dolabında bekletin
bir kaç saat sonra servise hazır

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder