KREMALI, MEYVELİ LİMON JÖLELİ İRMİK TATLISI
KREMALI, MEYVELİ LİMON JÖLELİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER,
2,adet yumurta 1, çay bardağı şeker 1, çay bardağı sıvı yağ 1, çay bardağı yoğurt 1, çay bardağı un 1,5 çay bardağı irmik 1 ,çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz içi 1, pkt kabartma tozu 1, limon kabuğu rendesi 1, pkt vaniya bir tutam tuz ( ben bütün tatlılarda muhakkak kullanırım )
KREMA MALZEMELERİ
1, litre süt 3,ymk kaşığı un 3, ymk kaşığı nişasta 1,5 çay bardağı şeker 1 pkt krem şanti
ŞERBETİ İÇİN
2, su bardağı şeker 2, su bardağı su çeyrek limandan az kabuklu limon parçası ( şerbeti her zaman limon kabuğu ile birlikte pişiririm )
ÜZERİ İÇİN
muz çilek siyah üzüm siz istediğiniz meyve ile de süsleyebilirsiniz en son limon jölesi üzerine dökülecek
LİMONLU JÖLE MALZEMESİ
1, çay bardağı limon suyu 1, çay bardağı şeker 1, su bardağı su 2, ymk kaşığı nişaşta 1, pkt vanilin
YAPILIŞI
1,Önce kek malzemelerini sırası ile hazırlayalım şeker, yumurtayı çırp yağı ,yoğurdu, limon ,kabuğunu ekle unu irmiği kabartma tozunu eleyerek karıştır tabanı yağlanmış tepsiye boşaltın üzerine cevizini ekleyin üzeri kazrıncaya kadar pişirin ( ben 180 drc de pişirdim
2, bu arada şerbet malzemelerini tencereye alın kaynamaya başlayınca 6 - 7 dk kadar kaynatın ılımaya bırakın
3, fırında çıkardığınız soğumaya bırakın şerbeti ılık üzerine dökün çatalla delikler açmayı unutmayın
4, krema malzemelerini tencereye alın krem şanti hariç katılaşınçaya kadar pişirin ocaktan alın biraz ılıyınca krem şantiyi toz olarak ilave edin karıştırın.
şerbetini çekmiş tatlının üzerine kremayı yayın ( kremamız biraz katı olacak önemli değil meyve suları katılığını alıyor ) üzerini meyvelerle süsleyin buz dolabına alın
5, bu arada jöle malzemelerini hepsini karıştırın pişirin jöle kıvamına gelince ocaktan alın biraz bekleyin donmadan tatlının üzerine kaşık yadımı ile her yerine sürün donması için tekrar buz dolabında bekletin bir kaç saat sonra servise hazır
AFİYET OLSUN. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder