HAŞLAMA
MALZEMELER
750,Grm dana gerdan et 3,Adet patates 3,Adet havuç 7,Adet küçük boy kuru soğan 7 ,Adet tane kara biber 1, ymk tuz
SOSU İÇİN 6,Diş sarımsak 1,Ymk kaşığı sıvı yağ 1,Ymk kaşığı pul biber 1,Limon suyu 1,5 Çay bardağı et suyu
HAZIRLANMASI
1.Eti yıkayın düdüklü tencereye alın üzerine üç parmak geçecek kadar su koyun tuzunu ekleyin kaynamaya başlayınca üzerine gelen köpüğü alın kara biber i ekleyin kapağını kapatın düdüğe çıkınca 25 dk kadar kaynatın ocağı kapatın havasının inmesini bekleyin. 2. sebzeleri soyun yıkayın iri parçalara bölün soğanı bütün bırakın havası inen düdüklü tencereye sebzeleri ilave edin kapağını kapatın beş dakika daha pişirin altını kapatın tencerenin . 3, Sosun hazırlamak için sarımsakları yarım çay kaşığı tuz ile ezin yağı tavaya alın sarımsakları biraz kavurun pul biberini ekleyin et suyunu ilave edin bir kaç dakika kaynatın altını kapattık tan sonra limon suyunu karıştırın böylece sosumuz da hazır
SİMDİ SIRA SERVİSTE Yemeğimizi istediğimiz kadar tabağımıza alalım üzerine kara biber serpelim arzumuza göre bir - iki yemek kaşığı sosu tabağımıza ilave edelim ve afiyetle yiyelim :) .
AFİYET OLSUN |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder