13 Ekim 2016 Perşembe

PİLAVLAR VE DOLMALAR, Tavuklu iç pilav



TAVUKLU İÇ PİLAV


  İÇ MALZEMELER                    

 1, Su bardağı  baldo  pilavlık pirinç
2, yemek kaşığı tere yağı
1, Adet kuru soğan
3 Yemek kaşığı  dolusu Antep fıstığı
1, Tatlı kaşığı domates  salçası
 1, Yemek kaşığı tuz , bir çay kaşığı kara biber.
SOS MALZEMELERİ
1, Yemek  kaşığı  domates salçası
                                                                                                        1, Yemek  kaşığı biber salçası
2, Yemek  kaşığı yoğurt
3, diş sarımsak
1, birer tatlı kaşığı kekik ve tuz
1, Çay  kaşığı   kara biber
1, Çay   kaşığı  tavuk  harcı
1,Çay kaşığı kimyon
 Yarım çay bardağı zeytin yağı

ARA MALZEMELER
1, Adet bütün tavuk
4,Diş sarımsak 2, baş kuru soğan 2, adet havuç.
                   HAZIRLANMASI

1,İç harcın hazırlanması soğanı doğrayın tere yağında kavurun salçayı fıstığı ekleyin biraz daha kavurun baharat tuzu pirinci ilave edin kavurma işlemini tamamlayın

2. SOSUN HAZIRLANMASI
Derin bir kaseye sarımsakları rendeleyin zeytin yağını salçaları baharatları tuzu ekleyin karıştırın bir kenara bırakın
3, Tavuğu yıkayın süzün hazırlanan sosu tavuğun içine iyice sürün iç pilav harcını doldurun yorgan iğnesi ve ipliği ile harcı doldurduğunuz açıklığı dikin
4, Derin bir tencereye tavuğu yerleştirin üzerini aşacak kadar su bir yemek kaşığı tuz koyun soğan, sarımsak, havucu bütün olarak ekleyin 45, 50 , dk kadar pişirin bu arada üzerine gelen köpüğü alın, kaynarken bıçakla tavuğu birkaç yerinden fazla derin olamayan delikler açın pilavın pişmesini sağlayın
5, pişen tavuğu cam fırın tepsisine alın sebzelerle birlikte 
kalan sosu her yerine sürün fırında nar gibi kızarmaya bırakın evet fırınlanmış tavuklu iç pilavımız hazır
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder