26 Eylül 2016 Pazartesi

PİLAVLAR VE DOLMALAR, Buhara pilavı

                                                               BUHARA PİLAVI;

                                                        MALZEMELER

600,Grm kuşbaşı et
2,  su bardağı pilavlık pirinç  ( bir yemek kaşığı tuz  ıslatmak için)
1,Su bardağı haşlanmış nohut
2,Baş kuru soğan
1/2 Çay bardağı  zeytin yağı + 3  yemek kaşığı tere yağı

1 , yemek kaşığı tuz
yarım ,Çay kaşığı karışık  baharat,1,Çay kaşığı kara biber
3, Su bardağı  sıcak et suyu


HAZIRLANMASI

1.ETİ düdüklü t
encereye alın 4 parmak geçinceye kadar su doldurun tuzunu ekleyin  kaynamaya başlamadan etin köpüğünü alın  kapağını  kapatın   düdüğe çıkınca 13 dakika sonra altını kapatın havasının kendiliğinden inmesini bekleyin .Etimizi fazla dağıtmadan pişiriyoruz.

Bu arada
Pirincimizi 30 dk kadar kaynamış tuzlu suda beklemeye  alıyoruz





2. Dar tabanlı tencereye z, yağını alıyoruz  yarım halka doğradığımız soğanları  pembeleşinceye kadar kavuruyoruz 
haşlanmış etimizi kevgir yardımı ile süzüyoruz  soğanla birlikte  hafif kızarıncaya kadar kavuruyoruz .



3,Daha sonra haşlanmış nohutu ilave ediyoruz baharatları ekleyip  bir süre daha kavuruyoruz etli harcı tencere tabanında eşit düzenliyoruz.


4,Pirinci yakayıp süzdükten sonra düzgün bir şekilde  üzerine  yayıyoruz  sıcak et suyunu yavaşça ilave edip  kısık  ateşte pilavımızı suyu çekinceye kadar pişiriyoruz




 5,Tere yağını yakmadan kızartıp pişen pilavın üzerine döküyoruz 
biraz  bekledikten sonra  kapağını kaldırıp yuvarlak düz tabanlı geniş  servis  tabağını üzerine kapatıp tencereyi ters çeviriyoruz servis anına kadar öylece beklemeye alıyoruz 
servis anında tencereyi yavaşça kaldırın  et  ve nohutlar üstte pirinçler altta kalacak 
 şık bir görüntü elde etmiş eliyoruz  aynı zamanda çok nefis bir pilavımız  servise  hazır .



AFİYET OLSUN  :)

Not ; ben kullandığım pirinç cinsine göre su miktarını verdim sizler  kullandığınız pirin cinsine göre suyunu ayarlayabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder