MALZEMELER
600,Grm kuşbaşı et
2, su bardağı pilavlık pirinç ( bir yemek kaşığı tuz ıslatmak için)
1,Su bardağı haşlanmış nohut
2,Baş kuru soğan
1/2 Çay bardağı zeytin yağı + 3 yemek kaşığı tere yağı
1 , yemek kaşığı tuz
yarım ,Çay kaşığı karışık baharat,1,Çay kaşığı kara biber
3, Su bardağı sıcak et suyu
HAZIRLANMASI
1.ETİ düdüklü tencereye alın 4 parmak geçinceye kadar su doldurun tuzunu ekleyin kaynamaya başlamadan etin köpüğünü alın kapağını kapatın düdüğe çıkınca 13 dakika sonra altını kapatın havasının kendiliğinden inmesini bekleyin .Etimizi fazla dağıtmadan pişiriyoruz.
Bu arada
Pirincimizi 30 dk kadar kaynamış tuzlu suda beklemeye alıyoruz
2. Dar tabanlı tencereye z, yağını alıyoruz yarım halka doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
haşlanmış etimizi kevgir yardımı ile süzüyoruz soğanla birlikte hafif kızarıncaya kadar kavuruyoruz .
3,Daha sonra haşlanmış nohutu ilave ediyoruz baharatları ekleyip bir süre daha kavuruyoruz etli harcı tencere tabanında eşit düzenliyoruz.
4,Pirinci yakayıp süzdükten sonra düzgün bir şekilde üzerine yayıyoruz sıcak et suyunu yavaşça ilave edip kısık ateşte pilavımızı suyu çekinceye kadar pişiriyoruz
5,Tere yağını yakmadan kızartıp pişen pilavın üzerine döküyoruz
biraz bekledikten sonra kapağını kaldırıp yuvarlak düz tabanlı geniş servis tabağını üzerine kapatıp tencereyi ters çeviriyoruz servis anına kadar öylece beklemeye alıyoruz
servis anında tencereyi yavaşça kaldırın et ve nohutlar üstte pirinçler altta kalacak
şık bir görüntü elde etmiş eliyoruz aynı zamanda çok nefis bir pilavımız servise hazır .
AFİYET OLSUN :)
Not ; ben kullandığım pirinç cinsine göre su miktarını verdim sizler kullandığınız pirin cinsine göre suyunu ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder