|
MISIRLI PİLAV
MALZEMELER
1,5,Su bardağı pilavlık baldo pirinç
1,Su bardağı haşlanmış mısır ( ben mısırı kendim haşlıyorum hazır kullanmıyorum)
2, Yemek kaşığı tere yağı bir tatlı kaşığı tuz + bir yemek kaşığı tuz iki buçuk su bardağı kaynamış su
HAZIRLANMASI
İlk önce mısırları haşlayarak hazırlayın , daha sonra
Pirinci derin bir kaba alın bir yemek kaşığı tuz ekleyin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin 20 , 30 dakika kadar bekletin bol su ile yıkayın süzün. |
Tere yağını tencereye alın eritin pirinci ekleyin üç dakika kadar kavurun mısırları ilave edin üzerine iki buçuk su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ekleyin kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
tencerenin üzerine temiz bir havlu kapatın demlenmeye bırakın
pilavımız servise hazır afiyet olsun
:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder