8 Ekim 2016 Cumartesi

PİLAVLAR VE DOLMALAR,


MISIRLI PİLAV

MALZEMELER

1,5,Su bardağı  pilavlık baldo pirinç

1,Su bardağı  haşlanmış  mısır  ( ben  mısırı kendim  haşlıyorum hazır  kullanmıyorum)

2, Yemek kaşığı tere yağı bir tatlı kaşığı  tuz  + bir yemek kaşığı tuz  iki buçuk su bardağı kaynamış su

HAZIRLANMASI

İlk  önce mısırları    haşlayarak  hazırlayın , daha sonra

Pirinci derin bir kaba alın  bir yemek kaşığı  tuz ekleyin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin    20 , 30  dakika kadar  bekletin    bol su ile yıkayın  süzün.
Tere yağını tencereye alın eritin  pirinci ekleyin üç dakika  kadar kavurun mısırları  ilave edin üzerine  iki buçuk su bardağı sıcak suyu ve tuzunu  ekleyin kısık  ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
 tencerenin üzerine temiz bir havlu kapatın  demlenmeye bırakın


 pilavımız servise hazır  afiyet olsun

:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder