Malzemeler
2. Demet mor reyhan
3, Su bardağı toz şeker
13, Su bardağı su
1,Adet kabuk tarçın
2. Demet mor reyhan
3, Su bardağı toz şeker
13, Su bardağı su
1,Adet kabuk tarçın
yarın tatlı kaşığı karanfil
bir tutam hibiskus çayı ( isteğe bağlı) koyu kırmızı renk veriyor katmazsanız açık pembe renk alıyor
2, Limon suyu yada bir yemek kaşığı limon tuzu.
Hazırlanması Tencereye suyu , şekeri tarçını, karanfili limon tuzunu alalım ocakta bir taşım kaynamaya bırakalım. |
Reyhanları yıkayıp süzdükten sonra hibiskus çayı ile birlikte derin bir kap içerisine alın |
Üzerine kaynamış şekerli suyu boşaltın soğumaya bırakın soğuduktan sonra iki kat tülbentten süzün |
Daha sonra süzün cam sürahilere yada şişeler koyun buz dolabında soğumaya bırakın |
Servis yaparken buz ilave edin
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder