17 Ağustos 2016 Çarşamba

SOĞUK İÇECEKLER, Reyhan şurubu

Reyhan şurubu

Malzemeler

2. Demet mor reyhan
3, Su bardağı  toz şeker
13, Su bardağı su

1,Adet kabuk tarçın
yarın tatlı kaşığı karanfil
 bir tutam hibiskus çayı ( isteğe bağlı) koyu kırmızı renk veriyor katmazsanız açık pembe renk  alıyor
2, Limon suyu yada bir yemek kaşığı limon tuzu.
Hazırlanması

Tencereye suyu , şekeri tarçını, karanfili limon tuzunu  alalım  ocakta bir taşım kaynamaya bırakalım. 


Reyhanları yıkayıp süzdükten sonra  hibiskus  çayı ile birlikte  derin bir kap içerisine   alın 
Üzerine kaynamış  şekerli suyu boşaltın   soğumaya bırakın  soğuduktan sonra iki kat tülbentten süzün
Daha sonra süzün cam sürahilere  yada şişeler koyun  buz dolabında soğumaya bırakın  
Servis yaparken  buz ilave edin
AFİYET OLSUN

NOT ; Pet şişelerde buzlukta saklayabilirsiniz ayrıca tarçın karanfil  aromasını sevmeyenler  koymayabilirler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder