17 Ağustos 2016 Çarşamba

SOĞUK İÇECEKLER, Vişne şurubu


Vişne şurubu

Malzemeler

4,Kg vişne
5,Kg toz şeker
12 limon
2,LT   su

 Hazırlanması
1. Vişneleri yıka süz geniş  bir kaba alın üzerine  şekerin yarısını boşaltın 12  saat  bekletin sulansın
  Geri kalan  şekeri  suyu  ocağa alın bi iki taşım  kaynatın vişneleri ilave edin
 20  dakika kadar kaynatın limon suyunu  sıkın ekleyin    on dakika kadar daha kaynatın


                                             
                                            2,  Ocaktan alın ılımaya bırakın

                          3, Daha sonra  vişneleri dağıtmadan süzün


 4,Süzdüğümüz vişne suyunun  üzerine tülbent  örtelim beş altı gün  güneşte koyulaştıralım.
 pet  şişelerine alalım buzlukta muhafaza edelim

5, Süzdüğümüz  vişneleri  kevgirden  ezelim  çekirdeklerini alalım   marmelat olarak  tüketelim



6. Vişne  suyunu  Servis yaparken  su ve buz ekleyelim  

 NOT;Vişne suyunu güneşe vermeden de   su ve buz   koyup  ikram  edilebilinir
güneşe te koyulaştırdığımız zaman  bir yıldan fazla   vişne konsantremiz  kullanılabilir .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder