17 Ağustos 2016 Çarşamba

SOĞUK İÇECEKLER, Erik ve Kiraz şurubu


 ERİK VE KİRAZ ŞURUBU

MALZEMELER

1,Kg sarı ve üryan eriği
yarım kg kiraz
4,Su bardağı şeker
1 Kabuk tarçın  5,6 Tane karanfil
12,Su bardağı su


HAZIRLANMASI

 1.Tencereye suyu  şekeri karanfil ve tarçını karıştırın  ocağa alın  kaynamaya bırakın 
2.    Meyveleri  yıkayın süzün kaynamakta olan şekerli suya atın  yumuşayıncaya kadar pişirin tencereyi  ocaktan alın soğumaya bırakın. Daha sonra meyveleri  dağıtmadan süzün  meyve suyunu  buz dolabında soğutun.






3.  damak tadınıza göre  çok  şekerli sevmiyorsanız servis anında su ve buz   ilave edebilirsiniz

AFİYET OLSUN.



NOT; Süzdüğümüz meyveleri ezip püre haline  getirip marmelat olarak değerlendirebilirsiniz  ben öyle yaptım  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder