1 Ağustos 2017 Salı

SALATA /MEZELER, Baharatlı Yoğurtlu Kereviz

Evet  sevgili hanımlar,  :)


Yazın  yada kış mevsiminde gönül rahatlığı ile  yemeklerin yanında sunabileceğiniz  nefis bir  meze  çeşit i



BAHARATLI YOĞURTLU   KEREVİZ

 KULLANDIĞIMIZ MALZEMELER

1, Adet kereviz   ( kişi  sayısına göre  büyük boy yada  küçük  kullanabilirsiniz  ben  küçük kullandım)
1, Kase süzme  yoğurt.
1, çay bardağı çekilmiş ceviz içi (arzunuza göre  miktarını ayarlaya bilirsiniz )
Ayrıca süslemek için iki adet  bütün  ceviz
3 Yemek kaşığı sızma zeytin yağı
1,Çay kaşığı kuru nane  üzerini süslemek için bir kaç yaprak yaş nane
1,Çay kaşığı  kimyon
1,Tatlı kaşığı pul biber
 1, talı kaşığı kadar tuz

YAPILIŞI
Derin bir kase içerisine kerevizi rendeleyin  cevizi  kırmızı biber hariç diğer  baharatları  tuzu  iki kaşık z, yağını  ilave edin karıştırın.
Daha sonra yoğurdu ekleyin servis tabağına alın ,  üzerini  kalan  z, yağını cevizi , pul biber nane yaprakları  ile süsleyin


AFİYET OLSUN
En  kısa zamanda  uygulamanızı diliyorum
 :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder