15 Temmuz 2017 Cumartesi

SALATA /MEZELER, kus kus salatası

KUS KUS SALATASI

MALZEMELER

1 çay bardağı dolusu kuskus
1,Adet havuç
1, çay bardağı bezelye
1,Adet domates
1,Adet salatalık
1,Adet kırmızı biber
1,Adet yeşil biber
bir kaç dal maydanoz, taze nane, kuzu kulağı,
tuz , yarım limon suyu, zeytin yağı istediğiniz ölçü de

YAPILISI
2 Su bardağı kaynayan suda bir çay kaşı tuz, birkaç damla zeytin yağı ile kus kuskusu havucu , bezelyeyi aynı anda suyu çekilinceye kadar haşlayın, ocakta alın soğumaya bırakın

Diğer tarafta derin kase içerisine
sebzeleri , yeşillikleri doğrayın soğumuş olan kus kusu   karıştırın limon u, zeytin yağını ekleyin tuzunu kontrol ediniz.
Yaz günü tüketilecek hafif doyurucu tek başına yenecek bir salata çeşi di

AFİYET OLSUN, diyorum mutlaka denemenizi tavsiye derim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder