ELİF YÜKSELDEN LEZZET SUNUMU (Aslının mutfağı): SALATA /MEZELER, Lor kavurması:
LOR KAVURMASI
MALZEMELER
1, 250 Grm lor ( ben kaşar loru kullandım)
Arzu ederseniz çökelek te kullanabilirsiniz o da çok lezzetli oluyor.
2 ,kuru soğan iki adet
3, çarliston biber 4, 5 beş adet kadar
4, kırmızı biber 2,3 adet
5, yarım demet maydanoz
6, bir çay bardağından biraz az zeytin yağı
7, bir çay kaşığı kekik kuru reyhan
8, isteğe göre kara ve kırmızı biber
HAZIRLANMASI
1. Soğanları ince kıyın zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun kavrulan soğanları tavanın bir kenarına toparlayın doğradığınız biberleri bir kenarda kavurun daha sonra soğanlara karıştırın , loru ekleyin kavurmaya devam edin kekik reyhan hariç baharatları ekleyin bir süre daha kavurun.
2, maydanozu reyhan ve keki ği ilave edin karıştırın tuzunu kontrol edin .
sabah ve akşam kahvaltıları için lezzetli iyi bir seçenek.
:)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder