TAHİNLİ TUZLU BAYATLAMAYAN KURABİYE
MALZEMELER
1, Bir su bardağı zeytin yağı
2, Tere yağı iki ymk kaşığı
3, Birbuçuk çay bardağı yoğurt
4,Birbuçuk çay bardağı , tahin
5, Üç ymk kaşığı şeker
6, Bir tatlı kaşığı tuz
7, İki ymk kaşığı sirke
8, İki pkt kabartma tozu
9,Aldığı kadar un
10,Üzerine sürmek için bir yumurta
YAPILIŞI
1. Derin bir yoğurma kabına bütün sıvı malzemeleri ,tuzu şekeri karıştırın
2. Tere yağını eritip karıştırın unu nu eleyerek kabartma tozunu katarak ilave edin poğaça hamuru yumuşaklığında olacak kadar ununu katın
3, Hamuru 10 dk kadar dinlendirin ,
portakal büyüklüğünde yumaklar yapın her yumağı
tezgahın üzerinde rulo yaparak uzatın hamurun üzerini elinizle bastırın üçgen olarak kesin pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin bütün malzeme bitinceye kadar işleme devam edin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün
daha önce ısıtığınız fırında altı ve üztü kızarıncaya kadar pişirin
her fırın farklı ısı dercesinde pişirdiği için kendiniz ayarlayın
ben 200 drc ısıtıp daha sonra ısıyı 180 drc ye düşürüp pişirme işlemini yaptım
kolay gelsin. :)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder