18 Ekim 2016 Salı

TATLILAR, İçi dolgulu şekerpare

İÇİ DOLGULU ŞEKER PARE

HAMUR MALZEMELERİ

1,Paket margarin ( oda yumuşaklığında)
1,Çay bardağı z, yağı
3,Yumurta
3,Yemek kaşığı yoğurt
1, Tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un, bir tutam tuz

İÇ MALZEME

1, Su bardağı hindistan cevizi
1, Yumurta, Yoğurt
ÜZERİ İÇİN
Fındık , çekilmiş antep fıstığı
ŞERBET MALZEMELERİ

4,Su bardağı şeker ,
4, su bardağı su
Çeyrek kabuklu limon parçası
HAMURUN HAZIRLAMASI
1,Derin bir akın içerisine un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştırın unu azar azar eleyerek kabartma tozu ile birlikte ekleyin kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın
2, iç dolgunun hazırlanması derin bir kaba Hindistan cevizi yumurta akını karıştırın biraz yoğurt ekleyin Hindistan cevizini ıslatacak kadar
3, Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın içini külah gibi oyun iç harçtan bir tatlı kaşığı doldurun ağzını kapatın üzerini hafif bastırıp yassılaştırın hem oval hem yuvarlak şekiller vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine bir fındık koyun 180 Drc ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

ŞERBETİN HAZIRLANMASI

5, Şerbet malzemelerini tencereye alalım limonu kabuklu olarak doğrayın kaynamaya başlayınca 8 dakika kaynatıp altını kapatalım biraz ılımaya bırakalım
6,Soğumuş olan tepsinin üzerine boşaltalım üzerini kapatalım şerbetini çekmiş olan tatlımız hazır
servis yaparken üzerine çekilmiş Antep fıstığı serpelim

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder