YARMALI İÇLİ KÖFTE ( zeytin yağı sarımsak limon biber soslu)
İÇ MALZEME
1,5 Kg, orta yağlı kıyma et 1, Kg kuru soğan 2, Yemek kaşığı tepeleme tere yağı Yarım çay bardağı zeytin yağı 1, Yemek kaşığı kırmızı biber 1,Tatlı kaşığı kara biber, yarım demet maydanoz
DIŞ MALZEME
2,Su bardağı köftelik bulgur 2,Su bardağı yarma bulgur 1, Adet yumurta 1, Yemek kaşığı kuru reyhan 1, Yemek kaşığı tuz 1, Yemek kaşığı kırmızı biber 1,Tatlı kaşığı kara biber 1,Fincan un
SOS MALZEMELERİ
2,Adet limon suyu 2, Baş sarımsak 2, Yemek kaşığı kırmızı pul biber 1,Tatlı kaşığı tuz 1,5 Çay bardağı zeytin yağı
İÇ MALZEMENİN HAZIRLANMASI
1, Eti ve tere yağını tencereye alın suyu çekilinceye kadar arada bir karıştırarak kavurmaya bırakın bu arada soğanları doğrayın başka bir tencerede zeytin yağında kavurun daha sonra ete ilave ederek birlikte kavurmaya devam edin tuzunu , baharatlarını ekleyin bir süre daha kavurduktan sonra ince kıyılmış maydanozu karıştırın ocaktan alın soğumaya bırakın
DIŞ MALZEMENİN HAZIRLANMASI
1, Derin ve geniş yoğurma kabına bulgur ve yarmayı koyun üzerine 3, su bardağı soğuk su ile ıslatın 15 dk kadar bekleyin 2, Tuzu baharatları ekleyin yoğurmaya başlayın arada bir avucunuz la su vererek yoğurmaya devam edin elinize yapışmayacak kıvama gelince yumurta ve unu ilave edin biraz daha yoğurduktan sonra elinizi hafif ıslatarak hamuru toparlayın biraz dinlendirin. 3 Limondan biraz küçük parçalar alın hamurdan önce yuvarlayın işaret parmağınızı suya batırın külah şeklinde oyun iki tatlı kaşığı kadar iç malzeme ile doldurun ağzını kapatın elinizle oval şekil verin bu işlemleri yaparken arada bir işaret parmağınızla elinizi ıslatmayı unutmayın malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin 4, Derin bir tencereye 8 bardak su bir yemek kaşığı tuz koyun kaynatın kaynayan 6, 7 adet köfte koyun köfteler yüzeye çıkıncaya kadar kaynatın ( 6-7 dk kadar sürüyor) kevgirle köfteleri sudan alın diğer köfteleri aynı şekilde kaynatın
SOSUN HAZIRLANMASI
1, Sarımsakları ince kıyın tuz ile ezin pul biberi, limon suyu zeytin yağını derin bir kasede homojen oluncaya kadar karıştırın istenilen miktarda köfte tabağınıza alın üzerini bir kaç kaşık sos döküp servis yapın
AFİYET OLSUN.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder