18 Eylül 2016 Pazar

KEK PASTALAR KURABİYELER, (Çikolata içli kurabiye) ( Yulaflı bisküviden imama sarığı pastası)

                               





YULAFLI BİSKÜVİDEN İMAM SARIĞI PASTASI :)

Aniden gelen misafirleriniz için çayın yanında ikram edeceğiniz çok çabuk hazırlanan nefis pratik pasta diyebilirim

MALZEMELER

1, Bir paket yulaflı bisküvi,
(istediğiniz kepekli bisküvide olabilir)
2, Bir paket muzlu yada vanilyalı toz puding
3, Bir paket çikolatalı sos toz halinde
4,Dört su bardağı süt
5, bir çay bardağı kadar Hindistan cevizi
6, Üzerini süslemek için biraz rendelenmiş çikolata
Antep fıstığı

YAPILIŞI

1,İlk olarak muzlu yada vanilyalı pudin ki iki su bardağı süt ile derin bir kaba alın koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin bir tatlı kaşığı zeytin yağı koyun piştikten sonra soğumaya bırakın.,
2, Kalan iki bardak sütü tencereye alın aynı metodu uygulayarak çikolatalı sosu hazırlayın
bir kenara soğumaya soğumaya
3, aynı şekilde çikolatalı sosunu da hazırlayın
soğumaya bırakın

4, bir yemek kaşığı beyaz pudink ten alın
bir adet bisküvinin üzerine koyun bisküvi ile kapatın yine puding sürün üç kat Bisküvi olacak
bütün malzemeler aynı işlemden geçirin
en son kenarlarına çikolata sosunu sürün
yayvan bir tabak içerisine Hindistan cevizini  koyun
pastayı iyice bulayın üzerine çikolata sosunu bolca sürün bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işeme devam edin en son üzerine çikolatayı ve Antep fıstığı ile süsleyin. pastanız hazır

NOT; Bir paket bisküviden beş adet pasta çıkıyor ihtiyacınıza göre malzeme katsayılarını arttırın.

AFİYET OLSUN






   ÇİKOLATA İÇLİ  KURABİYE
MALZEMELER


İÇ MALZEMELER

1,Su bardağı süt
1,Çay bardağı çekilmiş fındık tozu
80,Grm bitter çikolata
1,Pkt bitter çikolata sosu
3,Ymk kaşığı  pudra şekeri ,1, pkt  vanilya
50, grm margarin

DIŞ MALZEMELER ( Hamur )

1,Pkt margarin yada tereyağı

1,Çay bardağı sıvı yağ

1,Pkt   krem şanti ,vanilya

Aldı kadar un,(3, 3,5, Su B  kadar oluyor ) 1,Tutam tuz  
 ( tatlı  pasta ve kurabiyeler de mutlaka kullanın)



Çikolata sosunun hazırlanması
1, Çikolata sosunu  süt ile  karıştırıp   kaynamaya başlayınca çikolata  ve margarini ekleyelim ocaktan aldıktan sonra  vanilyayı ekleyelim koyu  kıvamlı sosumuz   soğumaya bırakalım

 HAMURUN HAZIRLANMASI

2. Derin bir kap içerisine  yağları   ve krem şantiyi  karıştıralım unumuzu eleyerek yavaş yavaş  karıştırarak hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur  hazırlayalım ( gerekirse unu azaltabiliriz bardak  boyu  ölçüyü  etkileyebilir



3.Hamurdan cevizden biraz büyük parça alalım içini oyalım ,soğumuş olan çikolata sosundan bir tatlı kaşığı içerisine koyun ağzını kapatın yuvarlayın  üzerini hafif bastırın ,  yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin  180  drc ısıtılmış fırında   15  dk  kadar üzeri hafif  pembe  oluncaya  kadar pişirin.
Soğuyunca tepside alın çok çabuk dağılan kurabiye olduğu için dikkatlice servis tabağına alın
 üzerine pudra şekeri serpin

EVET SEVGİLİ HANIMLAR KURABİYE MİZ  HAZIR AFİYET OLSUN  :)


NOT-fırınınızın  pişme derecesi farklı olabilir kendiniz ayarlayabilirsiniz





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder