Vişne şurubu
Malzemeler
4,Kg vişne
5,Kg toz şeker
12 limon
2,LT su
Malzemeler
4,Kg vişne
5,Kg toz şeker
12 limon
2,LT su
Hazırlanması |
Geri kalan şekeri suyu ocağa alın bi iki taşım kaynatın vişneleri ilave edin
20 dakika kadar kaynatın limon suyunu sıkın ekleyin on dakika kadar daha kaynatın
2, Ocaktan alın ılımaya bırakın
4,Süzdüğümüz vişne suyunun üzerine tülbent örtelim beş altı gün güneşte koyulaştıralım.
pet şişelerine alalım buzlukta muhafaza edelim
5, Süzdüğümüz vişneleri kevgirden ezelim çekirdeklerini alalım marmelat olarak tüketelim |
6. Vişne suyunu Servis yaparken su ve buz ekleyelim |
NOT;Vişne suyunu güneşe vermeden de su ve buz koyup ikram edilebilinir
güneşe te koyulaştırdığımız zaman bir yıldan fazla vişne konsantremiz kullanılabilir . |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder