MALZEMELER
2,Adet haşlanmış yumurta
1,Su bardağı haşlanmış mısır
1,Su bardağı yeşil zeytin
1,Su bardağı doğranmış kırmızı lahana
1,Su bardağı doğranmış kırmızı lahana
1, adet havuç
2 adet salatalık
7- 8 adet marul yaprağı göbek kısmından
yarım demet maydanoz
2 , Adet yeşil soğan
1,Çay bardağı zeytin yağı
1, Limonun suyu
1,Yemek kaşığı nar ekşisi
1,Yemek kaşığı tuz
1, Limonun suyu
1,Yemek kaşığı nar ekşisi
1,Yemek kaşığı tuz
1, tatlı kaşığı pul biber
HAZIRLANMASI
1, Kırmızı lahanayı ince kıyın bir tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ile ovalım bekletelim
1, Kırmızı lahanayı ince kıyın bir tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ile ovalım bekletelim
geniş bir tepsi içerisine havucu rendeleyin salatalığı küp küp doğrayın, çekirdeksiz yeşil zeytini de ayrı ayrı doğrayın. Marulu yeşil soğanı maydanozu iri parçalar halinde kıyalım , haşlanmış mısırı ilave edelim
2,Limon suyu nar ekşisi, zeytin yağını, tuzu, pul biberini bir kaseye alalım çatal ile çırpalım homojen halini alsın
3, salata malzemelerini karıştıralım hazırladığımız salata sosunu ilave edelim harmanlayarak karıştıralım karışımı servis tabağına alalım, yumurtalara dört eşit parçaya ayırın salatanın üzerine yerleştirin üzerini pul biber ile süsleyin
salatamız servise hazır
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder