18 Eylül 2017 Pazartesi

TATLILAR, Kup ta Kadayıflı krema


Sevgili hanımlar  bu sütlü tatlımız gayet  hafif lezzetli  özellikle bayramlarda  ikram etmenizi tavsiye ederim
Ben verilen ölçülerin iki katı  yaptım,hatta misafirler geleceği zaman  hatta geldikten sonra kuplara koyup ikram ediyordum hazırladığım malzemeleri kapalı kaplarda  buzdolabında bekletip  ikram anında kuplara hazırlıyordum.
Hem dolaplarda fazla yer kaplamadan taze olarak üzeri kurumadan ikram etme şansım oldu
 Keyifle  uygulamanızı diliyorum  :)

Kup ta  Kadayıflı krema

MALZEMELER

Krema malzemeleri

1, litre süt
3,ymk kaşığı un
3, ymk kaşığı nişasta
1, su bardağı şeker
1, pkt krem şanti
1, pkt krema
1,ymk kaşığı tere yağı
bir  tutam tuz

ARA MALZEME

250  grm kadayıf
1, çay bardağı z, yağı
1, çay bardağı  şeker
1, çay bardağı ceviz içi
1, tatlı kaşığı Tarçın

Üzerini süslemek için Antep fıstığı

YAPILIŞI

1, ilk  önce  kadayıfı  buzlukta bekletip iyice  ufalayalım daha sonra tavada  z, yağında  kavuralım
kısık ateşte yavaş  kavurarak kızartalım sonra şekeri,  cevizini koyup biraz daha kavuralım tarçını ekleyip  ocaktan alıp bir kenara bırakalım.

2,  tencereye sütü, şekeri ,unu, nişasta yı  karıştıralım koyulaşıncaya kadar pişirelim bu arada yağını ekleyelim  bir süre daha pişirip altını  kapatalım
krema ve krem şanti yi toz olarak  ilave edip  mikserle çırpalım
krema hazır.
Kupların tabanına  bir ymk kaşığı kadayıf koyun üzerini kaplayacak kadar sonra yine  kadayıf koyun
son olarak yine krema  koyun
üzerine biraz kadayıf Antep  fıstığı süsleyin

AFİYET OLSUN  :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder