18 Eylül 2017 Pazartesi
TATLILAR, Kup ta Kadayıflı krema
Sevgili hanımlar bu sütlü tatlımız gayet hafif lezzetli özellikle bayramlarda ikram etmenizi tavsiye ederim
Ben verilen ölçülerin iki katı yaptım,hatta misafirler geleceği zaman hatta geldikten sonra kuplara koyup ikram ediyordum hazırladığım malzemeleri kapalı kaplarda buzdolabında bekletip ikram anında kuplara hazırlıyordum.
Hem dolaplarda fazla yer kaplamadan taze olarak üzeri kurumadan ikram etme şansım oldu
Keyifle uygulamanızı diliyorum :)
Kup ta Kadayıflı krema
MALZEMELER
Krema malzemeleri
1, litre süt
3,ymk kaşığı un
3, ymk kaşığı nişasta
1, su bardağı şeker
1, pkt krem şanti
1, pkt krema
1,ymk kaşığı tere yağı
bir tutam tuz
ARA MALZEME
250 grm kadayıf
1, çay bardağı z, yağı
1, çay bardağı şeker
1, çay bardağı ceviz içi
1, tatlı kaşığı Tarçın
Üzerini süslemek için Antep fıstığı
YAPILIŞI
1, ilk önce kadayıfı buzlukta bekletip iyice ufalayalım daha sonra tavada z, yağında kavuralım
kısık ateşte yavaş kavurarak kızartalım sonra şekeri, cevizini koyup biraz daha kavuralım tarçını ekleyip ocaktan alıp bir kenara bırakalım.
2, tencereye sütü, şekeri ,unu, nişasta yı karıştıralım koyulaşıncaya kadar pişirelim bu arada yağını ekleyelim bir süre daha pişirip altını kapatalım
krema ve krem şanti yi toz olarak ilave edip mikserle çırpalım
krema hazır.
Kupların tabanına bir ymk kaşığı kadayıf koyun üzerini kaplayacak kadar sonra yine kadayıf koyun
son olarak yine krema koyun
üzerine biraz kadayıf Antep fıstığı süsleyin
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder