5 Ağustos 2017 Cumartesi

ÇORBALAR, Kabak Çorbası , Köfteli, sebzeli erişte çorbası

Sevgili  hanımlar bu tarifimizdeki  kabak  küçük boyutlarda özellikle çorba  ve  meze yapımında kullanılan bir kabak çeşidi
Bal kabağına benzeyen fakat onun gibi tatlı olayan bir kabak
 Çok basit hazırlanması basit nefis bir çorba ,şimdi tarifimize geçelim  :)


KABAK  ÇORBASI


MALZEMELER

1, Adet çorbalık kabak  ( boyutu küçük olduğu için  5-6 kişilik oluyor)
1, Adet  patates
2, Adet kırmızı bursa biberi
6-7 diş sarımsak
1, Adet kuru soğan
 Yarım  çay bardağı zeytin yağı
1, yemek kaşığı un
1, Yemek kaşığı tuz
1, çay  kaşığı kara biber
Üzerine serpmek için  kekik

YAPILIŞI

İlk önce kabağı , bütün sebzeleri yıkayın küp küp  doğrayıp hazırlayın ,
daha sonra soğanı yemeklik doğrayın
küçük boy düdüklü tencerenin  içerisine
 2, ymk kaşığı yağda  kavurun ,
kavrulan soğanın üzerine sebzeleri ilave edin bir süre kavurun
üzerini kapatacak kadar sıcak su  ekleyin tuzunu ilave edin
  düdüğe çıktıktan sonra 10 dk  kadar pişirin altını kapatın
 havası ininceye kadar bekleyin
 pişen sebzeleri blender den  geçirin
kalan yağı tavaya alın  unu kavurun
 kısık  ateşten  rengi dönene kadar kavurduktan sonra
çorbaya ilave edin yine blenderden geçirin
 servis yaparken kekik ilave edin

AFİYET OLSUN  :)



SEVGİLİ HANIMLAR, 
BU YEMEĞİ SOĞUK OLARAK TA TÜKETEBİLİRSİNİZ
KOLAY GELSİN


KÖFTELİ SEBZELİ ERİŞTE ÇORBASI
Köfte malzemesi
1, su bardağı köftelik bulgur
1, çay bardağı yarmadan yapılan bulgur
1 yumurta akı tuz karabiber
2 ymk kaşığı un
1, ymk kaşığı tuz
Sebze malzemeleri
2 adet patlıcan
2, adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 baş kuru soğan
2 ymk kaşığı z, yağı
Ara malzeme
1, çay bardağı erişte
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
yarım limon suyu
1, tatlı kaşığı dolusu un
Sos malzemeleri
2 ymk kaşığı tere yağı
1, ymk kaşığı nane
1 , tatlı kaşığı domates salçası
1, tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
1, Köftelik malzemeleri un yumurta hariç
yoğurma kabına alın bir buçuk su bardağı soğuk su
ile ıslatın 15 dk kadar bekletin .
daha sonra yoğurmaya başlayın arada bir elinizi suya batırın bulgurlar ele yapışmayacak hale gelince yumurta akı ve unu ekleyin yoğurun elinizi hafif ıslatın
toparlayın
fındıktan biraz büyük parçalar koparın iki elin ayasın da yuvarlayarak misket köftelerini yapın
arada bir parmağınız ile elinizi ıslatın yapışmaması için. işlemi bitirince bir kenara bırakın
2. Soğanı yemeklik doğrayın z, yağında kavurun
patlıcanı biberi küp küp doğrayın soteleyin
4,5 su bardağı sıcak su ekleyin kaynayınca erişteyi ilave edin
erişte biraz yumuşayınca köfteleri ekleyin kaynatmaya devam edin köfteler pişerken
derin bir kaseye yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu unu koyun çırpın
kaynayan yemekten bir iki kepçe alın yoğurda karıştırın sonra hızlı karıştırmak suretiyle kaynayan tencereye ilave edin tuzunu kontrol edin gerekirse tuz koyun
bir iki dakika daha kaynatın ocağı kapatın
tere yağını eritin salçayı kavurun nane ve biberi ekleyin yemeği servis yaparken üzerine ilave edin arzu ederseniz tencereye de koyabilirsiniz
Afiyet olsun








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder