KIYMALI MERCİMEKLİ KÖMBE
Malzemeler
İç harç malzemeleri yarım kilo bütün mercimek( kahverengi yuvarlak olan tercihimdir) 200, grm kıyma et yarım kg kuru soğan bir su bardağı kadar zeytin yağı 1 ymk kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kara biber tuz Ara harç malzemeleri bir su bardağı süt bir su ,bir çay bardağı sıvı yağ 3 ymk kaşığı mısır unu Hamur malzemeleri 3 kase buğday unu, 2 kase kepekli un, 2 kase arpa unu , 1 çay bardağı sıvı yağ (z yağı ullanıyorum) yeterince tuz 3 ymk kaşı sirke 2 kase yoğurt ve su
YAPILIŞI, 1 mercimekleri haşlayın kıymayı kavurun soğanı ekleyin baharatları tuzu karıştırın mercimeği ilave edin bir süre daha kavurun ocaktan alın soğumaya bırakın. 2Hamur mazemelerini derin bi kaba alın kulak memesi yumuşaklığından hamuru yoğurun kenara alın. 3,derin kaseye ara harç malzemelerini karıştırın 4 Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın tepsinizin boyuna göre kare biçinde kalın yufkalar açın üzerine bir kepçe kadar ara harcı yayarak sürün ikiye katlyın yine ara harcı sürün geniş tarafına iç harcı koyun rulo yapın tepsiye dizin üzerini hafif bastırın kalan ara harcı üzerine sürün. ayrıca bir yumurta biraz yağ sürün üzerine daha önce ısıtılmış fırında 200 drc pişirin fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca her dilimi üçgen dilimlere ayırın
AFİYET OLSUN Çok nefis bir kömbe oldu Bu tarif bana ait özeldir. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder