13 Temmuz 2017 Perşembe

HAMUR İŞLERİ, Mercimekli kıymalı kömbe



KIYMALI MERCİMEKLİ KÖMBE

Malzemeler

İç harç malzemeleri
yarım kilo bütün mercimek( kahverengi yuvarlak olan tercihimdir)
200, grm kıyma et
yarım kg kuru soğan
bir su bardağı kadar zeytin yağı
1 ymk kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kara biber
tuz
Ara harç malzemeleri
bir su bardağı süt bir su ,bir çay bardağı sıvı yağ
3 ymk kaşığı mısır unu
Hamur malzemeleri
3 kase buğday unu, 2 kase kepekli un, 2 kase arpa unu ,
1 çay bardağı sıvı yağ (z yağı ullanıyorum)
yeterince tuz 3 ymk kaşı sirke 2 kase yoğurt ve su

YAPILIŞI,
1 mercimekleri haşlayın
kıymayı kavurun soğanı ekleyin baharatları tuzu karıştırın   mercimeği ilave edin bir süre daha kavurun ocaktan alın soğumaya bırakın.
2Hamur mazemelerini derin bi kaba alın kulak memesi yumuşaklığından hamuru yoğurun kenara alın.
3,derin kaseye ara harç malzemelerini karıştırın
4 Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın tepsinizin boyuna göre kare biçinde kalın yufkalar açın üzerine bir kepçe kadar ara harcı yayarak sürün ikiye katlyın yine ara harcı sürün geniş tarafına iç harcı koyun rulo yapın tepsiye dizin üzerini hafif bastırın kalan ara harcı üzerine sürün. ayrıca
bir yumurta biraz yağ sürün üzerine
daha önce ısıtılmış fırında 200 drc pişirin
fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca her dilimi üçgen dilimlere ayırın

AFİYET OLSUN
Çok nefis bir kömbe oldu
Bu tarif bana ait özeldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder