Susamlı, Ay çekirdekli Çubuk Tarifi
Malzemeler:
2 büyük tepsi için
1, Paket tere yağı yada margarin
1, çay bardağı sıvı yağ yada zeytin yağı
3, çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 ymk kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1, paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta
3 ymk kaşığı susam
3, ymk kaşığı ay çekirdeği
Yapılışı:
Pastahanelerde satılan susamlı çubukları hiç bir katkı maddesi olmadan evde yapmak mümkün. Susamlı ay çekirdekli çubuk tarifim çok nefis bir atıştırmalık hem de güzel bir ikram.
1, Yoğurma kabına 3 su bardağı kadar un eliyoruz. Ortasını açıp, erimiş tereyağı, sıvı yağı, kaşığı elma sirkesini , bir yumurtayı yoğurdu 1 tatlı kaşığı tuzu ymk kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep ve bir paket kabartma tozu ekliyoruz. Güzelce yoğurmaya başlıyoruz. Gerektikçe kontrollü olarak un ekliyoruz. Kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğuruyoruz.
2, Yoğurduğumuz hamuru iki bezeye ayırıyoruz her bezeyi merdane bir parmaktan daha ince açıyoruz.üzerine çırpılmış yumurtayı sürüyoruz Bir bıçak ya da pizza kesici ile bir parmak eninde şeritler kesiyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine kestiğimiz şeritleri diziyoruz. sürüyoruz. Son olarak üzerine susam ve ay çekirdeği serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırın ayarında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İnce bir hamur olduğu için çok kısa sürede pişecektir. Susamlı çubuklar piştiğinde tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya alıyoruz. Susamlı çubuklar soğuduğunda servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN :)
Malzemeler:
2 büyük tepsi için
1, Paket tere yağı yada margarin
1, çay bardağı sıvı yağ yada zeytin yağı
3, çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 ymk kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1, paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta
3 ymk kaşığı susam
3, ymk kaşığı ay çekirdeği
Yapılışı:
Pastahanelerde satılan susamlı çubukları hiç bir katkı maddesi olmadan evde yapmak mümkün. Susamlı ay çekirdekli çubuk tarifim çok nefis bir atıştırmalık hem de güzel bir ikram.
1, Yoğurma kabına 3 su bardağı kadar un eliyoruz. Ortasını açıp, erimiş tereyağı, sıvı yağı, kaşığı elma sirkesini , bir yumurtayı yoğurdu 1 tatlı kaşığı tuzu ymk kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep ve bir paket kabartma tozu ekliyoruz. Güzelce yoğurmaya başlıyoruz. Gerektikçe kontrollü olarak un ekliyoruz. Kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğuruyoruz.
2, Yoğurduğumuz hamuru iki bezeye ayırıyoruz her bezeyi merdane bir parmaktan daha ince açıyoruz.üzerine çırpılmış yumurtayı sürüyoruz Bir bıçak ya da pizza kesici ile bir parmak eninde şeritler kesiyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine kestiğimiz şeritleri diziyoruz. sürüyoruz. Son olarak üzerine susam ve ay çekirdeği serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırın ayarında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İnce bir hamur olduğu için çok kısa sürede pişecektir. Susamlı çubuklar piştiğinde tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya alıyoruz. Susamlı çubuklar soğuduğunda servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder