HİNGEL
( Etli patatesli bana özgü iç harç )
MALZEMELER
1. Hamur malzemeleri
1, adet yumurta
2, üç ymk kaşığı yoğurt
3, bir büyük boy su bardağı ile su
4,bir tatlı kaşığı tuz
5, aldığı kadar un
İÇ HARÇ Malzemesi
1, 250, grm kıyma et
2, büyük boy bir adet patates, bir adet kuru soğan
3, bir tatlı kaşığı pul biber, bir çay kaşığı kara biber
4, bir tatlı kaşığı kadar tuz
ÜZERİ İÇİN
2, ymk kaşığı tere yağı
1 ymk kaşığı pul biber
YAPILIŞI
1, Hamur malzemelerini derin bir kaba alalım karıştıralım unu eleyerek azar azar ilave edelim katı pürüzsüz bir hamur yoğuralım üzerine nemli bir bez örtelim dinlenmeye bırakalım
İÇ HARCIN HAZIRLANMASI
1, Derin bir kap içerisine soğanı patatesi rendeleyelim eti baharatı tuzu karıştıralım bir kenara bırakalım
2, Hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım dört eşit beze yapalım, merdane yardımı ile 2,mm kalınlığında bezeyi açalım
3,Türk kahve fincanı ile hamuru keselim içerisine çay kaşığı ile iç harcı koyalım ağzını kapatalım un serptiğimiz tepsiya dizelim
iç dış harç bitinceye kadar aynı işlemi yapıp tamamlayalım.
4, Derin bir tencereye 2 lt kadar su kaynatın
bir yemek kaşığı kadar tuz ekleyin
hingelleri kaynatın süzün üzerine tere yağı biber ile sos hazırlayın servis tabağına aldığınız hingellerin üzerine dökün
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder