26 Şubat 2017 Pazar

BÖREKLER, KIYMALI ISPANAKLI SODALI BÖREK


KIYMALI ISPANAKLI SODALI BÖREK

İÇ HARÇ MALZEMELERİ

1, Kg ıspanak
400 grm orta yağlı kıyma
5 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytin yağı 2 ymk kaşığı tere yağı
tuz kara biber kırmızı biber

ARA HARÇ

1 şişe soda
1, çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytin yağı
2, ymk kaşığı un

6 adet yufka

YAPILIŞI

1. iç harcı hazırlıyoruz önce
Eti tavaya alın yağı ekleyin biraz kavrulunca soğanları tuzu ekleyin et suyunu çekinceye kadar kavurun baharatları ilave edin biraz daha kavurun.
2 daha önce yıkayıp suyu süzüldükten sonra doğradığımız ıspanakları geniş bir tepsiye
alın üzerine kıymalı harcı ilave edin harmanlayarak karıştırın sıcak olan etin sıcaklığı ıspanağı yumuşatacaktır kavurmaya gerek duymadan iç harç hazırlanmış olur,
iç harcı 6 eşit parçaya ayırın
ara harç malzemeleri büyük kasede karıştırın

3, Bir yufkayı tezgaha serin üzerine bir kepçe ara harcı dökün her yerine sürün
yufkanın bir ucunu ortaya doğru kapatın
kenarlarını da üç parmak kadar katlayın
iç harcını koyun rulo şeklinde katlayın yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yuvarlayarak dizin bütün malzemeleri aynı şekilde yapıp tamamlayın kalan ara harca yarım çay bardağı soğuk su ekleyin üzerine sürün
ayrıca bir yumurtayı çırpın biraz sıvı yap ilavesi ile üzerine sürün
susam ve çörek otu serpin fırında kızarıncaya kadar pişirin
ben 200 drc de pişirdim siz kendi fırın pişirme süresine göre pişiriniz

vaktiniz varsa bir kaç saat böreği buz dolabında beklettikten sonra pişirmenizi tavsiye ediyorum daha çıtır olması için.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder