EV YAPIMI BÜLBÜL YUVASI TATLISI
HAMUR MALZEMELERİ
1,5,Çay bardağı yoğurt 1,5 Çay bardağı Zeytin yağı 1, Tatlı kaşığı limon suyu 1, Tatlı kaşığı kabartma tozu 1 Yumurta Aldığı kadar un
ARA MALZEME 1,Su bardağı un, 1,Su bardağı nişasta 125, Grm , margarin yada tere yağı bir kepçe zeytin yağı
ÜZERİ İÇİN
1,5 Kase iri kıyılmış ceviz içi Bir avuç kadar antep fıstığı
ŞERBET İÇİN 3, Su bardağı şeker 3,Su bardağı su çeyrek limon
HAMURUN HAZIRLANMASI 1,Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri karıştırın daha sonra unu eleyerek azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun 30,Dk kadar dinlendirin 33,Adet cevizden küçük yumaklar yapın
2,Ayrı bir kapta un ve nişastayı karıştırarak ara malzemeyi hazırlayın 3. bir yumağı üzerine un nişasta karışımı serperek çay tabağı büyüklüğünde beze açın 4. arasına un karışımı serperek üç bezeyi üst üste konularak 40 ,cm çapında açılır. daha sonra yufkalar birbirinden ayrılır her birini oklavaya üç parmak bırakılarak sarılır iki ucundan ortaya doğru büzülür iki ucu birleştirip daire şekli verilir bütün yumaklar bitinceye kadar aynı işlemler devam ediniz fırın tepsisine diziniz 5, Tere yağını yada margarini yakmadan yakmadan kızdırınız zeytin yağını ekleyiniz kızgın yağı kaşık yardımı ile üzerine dökünüz 180 drc ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriniz. ceviz parçalarını ortasına doldurun 6, Şerbeti hazırlayalım bu arada şekeri ,suyu, limonu küçük parçalara ayırın kabukları ile tencere ye alın on dakika kadar kaynatın ocaktan alın 10 dakika sonra tepsiye dökün. üzerini kapatmayın bu tatlının kıtır kıtır olması gerekiyor (Tatlılar bitinceye kadar hiç yumuşamadı ) tatlıyı servis ederken fıstıkları üzerine koyunuz evet tatlımız hazır hakikaten çok nefis bir tatlı oldu hanımlar. AFİYET OLSUN. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder