11 Ağustos 2016 Perşembe

SALATA /MEZELER,Yeşil zeytin salatası ,Kekik salatası, Közlenmiş biber salatası,Humus,Cevizli kabak haydari

KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI
 MALZEMELER
4, 5,Adet  iri, boy  közlenmiş  kırmızı biber
 ( pide fırınında pişirme imkanınız yoksa evdeki fırında pişirebilirsiniz)

 yarım demetten az  maydanoz,bir  kaç dal taze nane,
 2 diş sarımsak
 1, tatlı kaşığı sumak ekşisi
 1 Yemek kaşığı nar ekşisi
  1, tatlı  kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
 bir  Türk kahve  fincanı  sızma  zeytin yağı

HAZIRLANMASI

1  Derin bir salata kasesine  közlenmiş biberi kıyın sarımsağı, maydanoz  naneyi de kıyın  karıştırın
Sosun  hazırlanması
bir çorba kasesi içerisine  zeytin  yağını alın   üzerine kekik nar ekşisi , sumak ekşisini tuzu homojen  hal alıncaya kadar karıştırın   Salataya ilave edin  karıştırın  servis tabağına alın
AFİYET OLSUN.


 KEKİK SALATASI

MALZEMELER
250, Grm yeşil soğanın sapı
250, Grm  taze dağ kekiği (  taze uç kısmı olacak)
1, kahve  fincanı nar ekşisi
 1 çay bardağı  sızma zeytin yağı
yarım limon suyu
 bir talı kaşığı  pul biber tuz


  HAZIRLANMASI
Derin bir salata kasesine kekiği çok ince kıyın  yeşil soğan yapraklarını da çok ince kıyın
 zeytin yağını, limonsuyu  sumak ekşisini tuzunu  pul biberini ilave edin  karıştırın servis tabağına alın
 sabah kahvaltısında  tüketebilirsiniz yada  başka yemeklerin yanında servis edilebilir

AFİYET OLSUN

YEŞİL ZEYTİN  SALATASI

YEŞİL ZEYTİN SALATASI

MALZEMELER

Son baharda çekirdeğini çıkarıp  tatlandırdığı mız  salamura zeytinden
1 kase dolusu kadar yeşil zeytin
1, çay bardağı kıyılmış ceviz içi  yarım demetten az maydanoz bir fincan  kadar sızma zeytin yağı yarım  limon suyu 1 tatlı kaşığı toz sumak ekşisi 1 tatlı kaşığı pul biber

HAZIRLANMASI
 1, Bir gece önceden  zeytinleri  suya bırakıp  fazla tuzunu alıyoruz  daha sonra ince kıyıyoruz cevizi ekliyoruz
maydanozu   ince kıyıp ilave ediyoruz
 çorba kasesinin içerisinde zeytin yağı, limonu   pul biberi karıştırıyoruz    zeytine  karıştırıyoruz  
servis tabağına alıyoruz
AFİYET OLSUN


 HUMUS

MALZEMELER

2,5 ,Su bardağı haşlanmış nohut
10, Diş sarımsak
1,5,Çay bardağı sızma zeytin yağı
3,Limon suyu ( bir çay bardağı kadar oluyor )
1, Çay bardağı tahin
2,Yemek kaşığı pul biber
1 Yemek kaşığı tuz
1,Tatlı kaşığı kimyon
1,Tatlı kaşığı kara biber
1,Çay kaşığı kuru nane

HAZIRLANMASI

Haşlanmış nohutun kabukları soyuyoruz sarımsakla birlikte robotta çekiyoruz sıvı malzemeleri, baharatları tuzu ekliyoruz  biraz daha robotta çekiyoruz tuzunu kontrol edip  servis tabağına  alıyoruz  üzerini   taze nane yaprakları pul biber  ile süsleyin   biraz  zeytin  yağı üzerine gezdirin. Arzu ederseniz  zeytin yağı yerine tere yağı kavurup   dökebilirsiniz  ayrıca  sucuk pişirip ilave edebilirsiniz üzerine  damak zevkinize göre tatlandırabilirsiniz  ben hafif olsun diye böyle yapmayı tercih ettim

CEVİZLİ KABAK HAYDARİ 
1,Adet büyük boy taze  kabak
3,Diş sarımsak
150,Grm beyaz peynir
1,Su bardağı süzme yoğurt

1,çay bardağı kadar kıyılmış ceviz içi  ayrıca iki adet bütün ceviz içi
1, çay bardağı zeytin yağı
 yarım çay bardağı su
 biraz maydanoz  dere otu
1, tatlı kaşığı kuru nane
1, tatlı kaşığı pul biber
1, tatlı kaşığı kimyon
1, çay kaşığı kara biber
 1, yemek kaşığı tuz


HAZIRLANMASI1. kabağı sarımsağı  rendeleyelim    tuz  yarım çay bardağı su  ve  zeytin yağının yarısı  ile birlikte  ocağa alalım kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim   ocaktan alıp  soğumasını bekleyelim
soğuya kabakları derin bir kaba alalım  üzerine yoğurdu, cevizi maydanozu dere otunu   baharatını  peynirini bir yemek kaşığı   yağı ayırın  artanını  karıştıralım . tuzunu kontrol ediniz

 harcımızı servis tabağına alalım ceviz  parçaları maydanoz  pul biber ile süsleyelim ayırdığımız yağı üzerine  gezdirelim

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder