MALZEMELER
250, Grm yeşil soğanın sapı
250, Grm taze dağ kekiği ( taze uç kısmı olacak)
1, kahve fincanı nar ekşisi
1 çay bardağı sızma zeytin yağı
yarım limon suyu
bir talı kaşığı pul biber tuz
HUMUS
MALZEMELER
2,5 ,Su bardağı haşlanmış nohut
10, Diş sarımsak
1,5,Çay bardağı sızma zeytin yağı
3,Limon suyu ( bir çay bardağı kadar oluyor )
1, Çay bardağı tahin
2,Yemek kaşığı pul biber
YEŞİL ZEYTİN SALATASI |
MALZEMELER
2,5 ,Su bardağı haşlanmış nohut
10, Diş sarımsak
1,5,Çay bardağı sızma zeytin yağı
3,Limon suyu ( bir çay bardağı kadar oluyor )
1, Çay bardağı tahin
2,Yemek kaşığı pul biber
1 Yemek kaşığı tuz
1,Tatlı kaşığı kimyon
1,Tatlı kaşığı kara biber
1,Çay kaşığı kuru nane
HAZIRLANMASI
Haşlanmış nohutun kabukları soyuyoruz sarımsakla birlikte robotta çekiyoruz sıvı malzemeleri, baharatları tuzu ekliyoruz biraz daha robotta çekiyoruz tuzunu kontrol edip servis tabağına alıyoruz üzerini taze nane yaprakları pul biber ile süsleyin biraz zeytin yağı üzerine gezdirin. Arzu ederseniz zeytin yağı yerine tere yağı kavurup dökebilirsiniz ayrıca sucuk pişirip ilave edebilirsiniz üzerine damak zevkinize göre tatlandırabilirsiniz ben hafif olsun diye böyle yapmayı tercih ettim
1,Tatlı kaşığı kimyon
1,Tatlı kaşığı kara biber
1,Çay kaşığı kuru nane
HAZIRLANMASI
Haşlanmış nohutun kabukları soyuyoruz sarımsakla birlikte robotta çekiyoruz sıvı malzemeleri, baharatları tuzu ekliyoruz biraz daha robotta çekiyoruz tuzunu kontrol edip servis tabağına alıyoruz üzerini taze nane yaprakları pul biber ile süsleyin biraz zeytin yağı üzerine gezdirin. Arzu ederseniz zeytin yağı yerine tere yağı kavurup dökebilirsiniz ayrıca sucuk pişirip ilave edebilirsiniz üzerine damak zevkinize göre tatlandırabilirsiniz ben hafif olsun diye böyle yapmayı tercih ettim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder