2 Ağustos 2016 Salı

PİLAVLAR VE DOLMALAR Mercimekli pilav


MERCİMEKLİ PİLAV

MALZEMELER

1,5,Çay bardağı yeşil mercimek
3,Çay bardağı  pilavlık iri bulgur
2,Yemek kaşığı  tere yağı   yarım çay bardağı zeytin yağı
1,Baş  kuru soğan   bir yemek kaşığı kırmızı pul biber , bir tatlı kaşığı tuz.

HAZIRLANMASI

Mercimeği  yıkayın ılık suda  bekleterek ıslatın 3, saat kadar     bulguru   yıkayın  mercimekle  beraber süzün.
Soğanı  yemeklik doğrayın zeytin yağı ile  birlikte pembeleşinceye   kadar kavurun  biberini ekleyin
mercimek ve bulguru ekleyin biraz kavurun üzerini  bir parmak aşacak kadar sıcak suyunu ekleyin  tuzunu  ilave edin   pilav suyunu çekinceye  kadar pişirin
 Tere yağını köpürünce ye kadar kavurun    üzerine dökün   pilavı demlenmeye  bırakın daha sonra  servis yapın .

AFİYET OLSUN

Ayrıca bu pilavı düdüklü tencerede de yapabilirsiniz   düdüğe çıktıktan   beş  dakika sonra kapatın tencerenin altını  havasını  aldıktan sonra tere yağını ekleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder