MERCİMEKLİ PİLAV
MALZEMELER
1,5,Çay bardağı yeşil mercimek 3,Çay bardağı pilavlık iri bulgur 2,Yemek kaşığı tere yağı yarım çay bardağı zeytin yağı 1,Baş kuru soğan bir yemek kaşığı kırmızı pul biber , bir tatlı kaşığı tuz.
HAZIRLANMASI
Mercimeği yıkayın ılık suda bekleterek ıslatın 3, saat kadar bulguru yıkayın mercimekle beraber süzün. Soğanı yemeklik doğrayın zeytin yağı ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun biberini ekleyin mercimek ve bulguru ekleyin biraz kavurun üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak suyunu ekleyin tuzunu ilave edin pilav suyunu çekinceye kadar pişirin Tere yağını köpürünce ye kadar kavurun üzerine dökün pilavı demlenmeye bırakın daha sonra servis yapın .
AFİYET OLSUN
Ayrıca bu pilavı düdüklü tencerede de yapabilirsiniz düdüğe çıktıktan beş dakika sonra kapatın tencerenin altını havasını aldıktan sonra tere yağını ekleyebilirsiniz.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder