YULAFLI BİSKÜVİDEN İMAM SARIĞI PASTASI :)
Aniden gelen misafirleriniz için çayın yanında ikram edeceğiniz çok çabuk hazırlanan nefis pratik pasta diyebilirim
MALZEMELER
1, Bir paket yulaflı bisküvi, (istediğiniz kepekli bisküvide olabilir) 2, Bir paket muzlu yada vanilyalı toz puding 3, Bir paket çikolatalı sos toz halinde 4,Dört su bardağı süt 5, bir çay bardağı kadar Hindistan cevizi 6, Üzerini süslemek için biraz rendelenmiş çikolata Antep fıstığı
YAPILIŞI
1,İlk olarak muzlu yada vanilyalı pudinki iki su bardağı süt ile derin bir kaba alın koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin bir tatlı kaşığı zeytin yağı koyun piştikten sonra soğumaya bırakın., 2, Kalan iki bardak sütü tencereye alın aynı metodu uygulayarak çikolatalı sosu hazırlayın bir kenara soğumaya soğumaya 3, aynı şekilde çikolatalı sosunu da hazırlayın soğumaya bırakın
4, bir yemek kaşığı beyaz pudinkten alın bir adet bisküvinin üzerine koyun bisküvi ile kapatın yine puding sürün üç kat Bisküvi olacak bütün malzemeler aynı işlemden geçirin en son kenarlarına çikolata sosunu sürün yayvan bir tabak içerisine hindistan cevininizi koyun pastayı iyice bulayın üzerine çikolata sosunu bolca sürün bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işeme devam edin en son üzerine çikolatayı ve Antep fıstığı ile süsleyin. pastanız hazır
NOT; Bir paket bisküviden beş adet pasta çıkıyor ihtiyacınıza göre malzeme katsayılarını arttırın.
AFİYET OLSUN. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder