2 Ağustos 2016 Salı

ET VE SEBZE YEMEKLERİ Kuru patlıcanlı ekşili yuvarlama Güveçte türlü

                                                                                                       
                                                                                                  



  KURU   PATLICANLI EKŞİLİ YUVARLAMA

  YUVARLAMA MALZEMELERİ                    1, 5 Çay bardağı  köftelik bulgur                   1, 5 Çay bardağı  köftelik  yarma  bulgur                                   1 Yemek kaşığı tuz                            1, tatlı kaşığı pul biber                        1, tatlı kaşığı  kuru reyhan                1. Çay kaşığı  kara biber   1, yemek kaşığı un  bir yumurta akı

ARA MALZEME                         500 Grm  kuşbaşı et                        bir büyük kase    haşlanmış kuru patlıcan       bir su bardağı haşlanmış nohut   8 diş sarımsak  1 adet  kuru soğan,1, Yemek kaşığı  domates salçası 1,  yemek kaşığı biber salçası  bir yemek kaşığı tuz  1 çay bardağı  zeytin yağı  yarım tatlı kaşığı  kara biber, kırmızı  biber,Bir limon  suyu  (ben   bir  yemek kaşığı  yabani erik ekşisi  kullandım

YUVARLANMANIN HAZIRLANMASI                Köftelik malzemeleri  un ve yumurta hariç  kalan malzemeleri  derin  ve geniş  yoğurma kabına alalım   1,5 su bardağı su ile ıslatalım tuzu baharatları ekleyelim 15  dakik kadar ekledikten sonra yoğuralım   ara rara elimizi suya  batıralım   ele yapışmayacak    toparlanacak hale  gelince  unu yumurtayı ekleyelim  biraz daha  yoğuralım elimizi  suya batıralım hamurumuzu  toparlayalım.Fındık  büyüklüğünde parçalar koparalım   iki elimizin  arasında yuvarlayıp  sıkı  misket halinde  toplar hazırlayalım.                  


 ARA MALZEMENİN HAZIRLANMASI                           1, Eti düdüklü tencerede yağsız kavuralım  üzerini   üç parmak  geçinceye kadar sıcak su  ve tuzunu ekleyip 15  dk kadar pişirelim         2,soğanı   sarımsağı yemeklik  doğrayalım  geniş derin bir  tavada kavuralım    patlıcanları   ekleyip  kavurmaya devam edeli beş  dakika kadar salçaları naneyi de katalım biraz çevirdikten sonra  haşladığımız et tenceresine aktaralım.                   3, kaynamaya başlayınca  köfteleri nohutu   ilave ediyoruz 15 dakika  kaynattıktan sonra köfteler yüzeye  çıkınca kaynadığını anlıyoruz ,Daha sonra limon suyunu  koyuyoruz     ocağı kapatıyoruz evet yemeğimiz hazır .                                                                                  AFİYET OLSUN.



























                                                                                                                        
                                                                                                      

 GÜVEÇTE TÜRLÜ

MALZEMELER 600, Grm kuşbaşı et 1, Adet kemer patlıcan yada 2 adet top patlıcan 1,Adet patates 1,Adet kabak ,1,Adet havuç, 2 Adet sivri biber 2,Adet domates 1,Adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytin yağı 1,Yemk kaşığı biber salçası 1 Tatlı kaşığı domates salçası 1,Çay kaşığı kara biber 1,Ymk kaşığı tuz HAZIRLANMASI 1, Eti düdüklü tencerede tuz ile10 dakika haşlayalım
2, Sebzeleri domates hariç
küp küp doğrayalım salça baharatlarla bir güzel harmanlayalım
3. toprak güvece yağımızı alalım
yarı haşladığımız eti kızartalım
sebzeleri üzerine koyalım
1,5 su bardağı et suyunu ilave edip üzerine domatesleri doğrayalım sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim
20 dk kadar dinlendirdikten sonra servis yapalım
AFİYET OLSUN
NOT : Vaktiniz varsa yemeği çok önceden hazırlanmasını tavsiye ederim tatların daha güzel oturması için




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder