KURU PATLICANLI EKŞİLİ YUVARLAMA
YUVARLAMA MALZEMELERİ 1, 5 Çay bardağı köftelik bulgur 1, 5 Çay bardağı köftelik yarma bulgur 1 Yemek kaşığı tuz 1, tatlı kaşığı pul biber 1, tatlı kaşığı kuru reyhan 1. Çay kaşığı kara biber 1, yemek kaşığı un bir yumurta akı
ARA MALZEME 500 Grm kuşbaşı et bir büyük kase haşlanmış kuru patlıcan bir su bardağı haşlanmış nohut 8 diş sarımsak 1 adet kuru soğan,1, Yemek kaşığı domates salçası 1, yemek kaşığı biber salçası bir yemek kaşığı tuz 1 çay bardağı zeytin yağı yarım tatlı kaşığı kara biber, kırmızı biber,Bir limon suyu (ben bir yemek kaşığı yabani erik ekşisi kullandım
YUVARLANMANIN HAZIRLANMASI Köftelik malzemeleri un ve yumurta hariç kalan malzemeleri derin ve geniş yoğurma kabına alalım 1,5 su bardağı su ile ıslatalım tuzu baharatları ekleyelim 15 dakik kadar ekledikten sonra yoğuralım ara rara elimizi suya batıralım ele yapışmayacak toparlanacak hale gelince unu yumurtayı ekleyelim biraz daha yoğuralım elimizi suya batıralım hamurumuzu toparlayalım.Fındık büyüklüğünde parçalar koparalım iki elimizin arasında yuvarlayıp sıkı misket halinde toplar hazırlayalım.
ARA MALZEMENİN HAZIRLANMASI 1, Eti düdüklü tencerede yağsız kavuralım üzerini üç parmak geçinceye kadar sıcak su ve tuzunu ekleyip 15 dk kadar pişirelim 2,soğanı sarımsağı yemeklik doğrayalım geniş derin bir tavada kavuralım patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edeli beş dakika kadar salçaları naneyi de katalım biraz çevirdikten sonra haşladığımız et tenceresine aktaralım. 3, kaynamaya başlayınca köfteleri nohutu ilave ediyoruz 15 dakika kaynattıktan sonra köfteler yüzeye çıkınca kaynadığını anlıyoruz ,Daha sonra limon suyunu koyuyoruz ocağı kapatıyoruz evet yemeğimiz hazır . AFİYET OLSUN.
GÜVEÇTE TÜRLÜ
MALZEMELER 600, Grm kuşbaşı et 1, Adet kemer patlıcan yada 2 adet top patlıcan 1,Adet patates 1,Adet kabak ,1,Adet havuç, 2 Adet sivri biber 2,Adet domates 1,Adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytin yağı 1,Yemk kaşığı biber salçası 1 Tatlı kaşığı domates salçası 1,Çay kaşığı kara biber 1,Ymk kaşığı tuz HAZIRLANMASI 1, Eti düdüklü tencerede tuz ile10 dakika haşlayalım
2, Sebzeleri domates hariç
küp küp doğrayalım salça baharatlarla bir güzel harmanlayalım
3. toprak güvece yağımızı alalım
yarı haşladığımız eti kızartalım
sebzeleri üzerine koyalım
1,5 su bardağı et suyunu ilave edip üzerine domatesleri doğrayalım sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim
20 dk kadar dinlendirdikten sonra servis yapalım
AFİYET OLSUN
NOT : Vaktiniz varsa yemeği çok önceden hazırlanmasını tavsiye ederim tatların daha güzel oturması için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder